Pruimen-broodschotel

Dit recept stamt uit mijn studententijd. Het is niet alleen lekker maar ook nog eens eenvoudig klaar te maken.

Ingrediënten

  • 600 g verse pruimen, gehalveerd en ontpit
  • 3 eieren
  • 150 ml halfvolle slagroom
  • 250 ml halfvolle melk
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 klein witbrood of stokbrood à 200 g (liefst oud), dik gesneden
  • 75 g amandelschaafsel
  • 75 g boter of margarine
  • 2 el kaneelsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C (gewone elektrische stand). Klop de eieren met de room, de melk en alle suiker los. Leg afwisselend de pruimen en het brood in een dun met boter bestreken ovenvaste schaal. Schenk het eiermengsel erover, bestrooi met het amandelschaafsel en verdeel er vlokjes boter over. Bestrooi met de kaneelsuiker en bak het geheel in de oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Serveer er eventueel nog wat geklopte slagroom bij.

Bereidingstijd:  ± 1 uur (incl. baktijd)