Kersenbrownies

Ingrediƫnten

voor 30 stukken:

  • boter en bloem voor het invetten
  • 2 potten kersen (Ć  720 ml)
  • 200 gram kersenjam
  • 300 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 250 gram boter
  • 350 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 450 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 7 eieren


Bereidingswijze

Beboter een bakplaat (ca 32 x 39 cm, ca. 3,5 cm diep) en bestuif hem met bloem.
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op.
Roer de jam glad, meng hem met de kersen.
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes.
Smelt de chocolade en de boter au bain marie en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Meng de bloem en het bakpoeder.
Giet de vloeibare chocolade in een kom. Voeg de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, het meel en de eieren toe. Klop met een mixer tot een beslag.
Strijk het beslag in het bakblik en verdeel de kersen eroverheen. Bak het ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat afkoelen. Serveer met ijs.